Το όνομα του Τάκη Αυγίκου, πρόεδρου της τ. κ. των Λ. Υπάτης είναι γνωστό στους φίλους των Αυτοκινούμενων (Camper), των VW bus, των Τροχόσπιτων, των Βαν και γενικά σε όσους ασχολούνται με τον αυτοκινούμενο περιηγητικό τουρισμό στην Ελλάδα κι όχι μόνο. Όταν στην Κυπαρισσία απορρίφτηκε η πρόταση του Προεδρείου για την εκδρομή του Οκτωβρίου στη Δομνίστα Ευρυτανίας και προτάθηκαν από πολλούς τα Λουτρά Υπάτης που βρίσκονται στο κέντρο της χώρας και είναι πιο προσβάσιμα από όλους μας, ήρθαμε σε επαφή μαζί του. Γνωρίσαμε έναν άνθρωπο πολύ ευγενικό, εξυπηρετικό και πρόθυμο να μας βοηθήσει να επισκεφτούμε τον τόπο του και καταλάβαμε τον λόγο που είναι αγαπητός στους συναδέλφους κι έχει κάνει μαζί τους πολλές εκδηλώσεις τα τελευταία χρόνια.

Στον χώρο που φιλοξενηθήκαμε γινόταν ταυτόχρονα και η 12η φθινοπωρινή συνάντηση των φίλων του VW bus club, που είχαν και πολλά μικρά παιδιά μαζί τους. Ο ήπιος καιρός βοήθησε πολύ στην παραμονή μας στο ήσυχο, πανέμορφο και καταπράσινο χωριό των Λουτρών. Το πρωί ξυπνούσαμε και πατούσαμε τον καλυμμένο δροσοσταλίδες χλοοτάπητα του γηπέδου. Για λίγο όμως, μέχρι που ανέτειλε ο ζωογόνος ήλιος και ζέσταινε τα σώματα μας, γεμίζοντας με θαλπωρή τις καρδιές μας και αφαιρώντας την δροσιά από τα χόρτα.

Κάτω από τις απαραίτητες τέντες την μέρα, παρέες μικρές η μεγάλες γνωριζόντουσαν, συζητούσαν, γελούσαν, αντάλλασαν απόψεις μέχρι που βράδιαζε και που εμφανιζόταν το φεγγάρι. Ένα φεγγάρι ολόγιομο και κατακόκκινο μια που είχε πανσέληνο, τεράστιο στην αρχή, που πρόβαλε πίσω από τα δέντρα, που μίκρυνε όσο ανέβαινε στον ορίζοντα αλλάζοντας χρώμα, πηγαίνοντας να καταλάβει και να διαφεντέψει κι αυτό για κάποιες ώρες τον ουρανό κι όλους εμάς στο διάβα του, να μας γεμίζει αναμνήσεις, που εξιστορούσαμε μεταξύ μας, μέχρι τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες.

Στην πλευρά των VW bus και των μικρών βαν, στολισμένα με τα αμέτρητα πολύχρωμα λαμπάκια, το σκηνικό τη νύχτα θύμιζε Χριστουγεννιάτικο χωριό στην Λαπωνία, βγαλμένο από καρτ ποστάλ έτσι όπως το φώτιζαν τα φωτάκια κι αντανακλούσαν οι πύρινες φλόγες από τις φωτιές τους. Χιόνι μπορεί να μην υπήρχε στην πραγματικότητα, το πλάθαμε όμως και το «στρώναμε» στην φαντασία μας.

Το βράδυ της Παρασκευής συμπαρασύροντας και άλλους θαμώνες της ταβέρνας, διασκεδάσαμε και χορέψαμε με πολύ πάθος, χαρά και όρεξη (όχι την χορευταρού Χαρά που έλειπε), μέσα καθώς και στην αυλή, διότι δεν μας χωρούσε ο χώρος με τις φιγούρες που κάναμε, με μουσική όλων των ειδών και ακουσμάτων από DJ, στην όμορφη ταβέρνα ΜΟΥΡΙΕΣ. Εκεί μας έκαναν την τιμή και κάθισαν για λίγο μαζί μας ο νυν πρόεδρος Τάκης Αυγίκος όσο και ο νεοεκλεγμένος πρόεδρος της ΤΚ κ. Χονδραλής, αφήνοντας μας και οι δύο τις καλύτερες εντυπώσεις. Μπορεί στις δημοτικές εκλογές να ήταν σε "αντίπαλο στρατόπεδο", για το κοινό καλό όμως και την αγάπη για τον τόπο τους θα είναι πάντα ενωμένοι και έτσι θα έχει μέλλον το χωριό τους. Διότι μπορεί να ζουν σε μια όμορφη περιοχή, με τα καλύτερα ιαματικά νερά, το πιο πράσινο πάρκο και το πιο όμορφο φυσικό περιβάλλον, αλλά αν δεν υπάρχει ομόνοια και συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων που διοικούν τη τοπική κοινωνία, τίποτα δεν θα πάει μπροστά.

Καθημερινές βόλτες στο ατέλειωτο και φροντισμένο καταπράσινο πάρκο, μπάνιο και μασάζ στα όμορφα και θεραπευτικά νερά της πισίνας του οργανωμένου Υδροθεραπευτηρίου, αποτέλεσαν για όλους μας ιδανικές στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης.

Με μισθωμένο πούλμαν επισπευτήκαμε την πόλη της Λαμίας και γευτήκαμε την Ρουμελιώτικη κουζίνα, ενώ την επόμενη μέρα επισκεφτήκαμε την ιστορική γέφυρα του Γοργοποτάμου κι έπειτα την Ιερά Μονή Αγάθωνος.

Στο τέλος στο «Κακογιάννειο Αστεροσχολείο» -Πλανητάριο- Αστεροσκοπείο Υπάτης, όπου εμπλουτίσαμε τις γνώσεις μας για τους πλανήτες, τα αμέτρητα άστρα και τα ουράνια σώματα του μικρόκοσμου που μας περιβάλει, νιώθοντας δέος για το ότι είμαστε μια απλή κουκίδα σε ένα απέραντο και συνεχώς διαστελλόμενο σύμπαν.

Τελικά μια ακόμα εκδρομή της ΕΛΑΤ, στα Λουτρά Υπάτης, ολοκληρώθηκε αφήνοντάς μας ανέλπιστα όμορφες αναμνήσεις από την ζεστή φιλοξενία του τόπο και των ανθρώπων τους.

Καλή αντάμωση στην επόμενη εκδρομή μας, στον Ωρωπό από 01 έως 04 Δεκεμβρίου 2023, η οποία ευχόμαστε να μας βρει υγιείς!

Ευχαριστούμε για τα βίντεο και τις φωτογραφίες: κ.κ. Άναμπελ, Αντώνη, Βούλα, Γεωργούλα Δ., Διαμαντόπουλο, Μαρία-Μανώλη, Ντιάνα και Αλέκα Φασόη.

Με εκτίμηση,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

Δημήτρης Γαλάνης, Πρόεδρος Δ.Σ.

Βαγγέλης Σκαλτσάς, Έφορος Δ.Σ.

Back to top