Η Ελληνική Λέσχη Αυτοκινούμενων Τροχόσπιτων (ΕΛΑΤ) οργάνωσε εκδρομή για το τριήμερο της Αποκριάς στην όμορφη Κοζάνη από 14 μέχρι 20 Μαρτίου 2024.

Το ΔΣ της λέσχης είχε στενή και εποικοδομητική συνεργασία με τον Δήμο Κοζάνης και με την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια της Αντιδημάρχου Πολιτισμού κας  Κίκας Χατζημανώλη-Φουρκιώτη πραγματοποιήθηκε μία πολύ πετυχημένη και γεμάτη κέφι εκδρομή όπως άλλωστε απαιτούν οι ημέρες της Αποκριάς.

Οι 150 συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα, από την Κρήτη μέχρι την Κομοτηνή, που βρέθηκαν με τα αυτοκινούμενα τους στον άνετο χώρο που παραχώρησε ο Δήμος Κοζάνης με πολλές διευκολύνσεις για τα 70 αυτοκινούμενα, ξεναγήθηκαν πάντα με φροντίδα του Δήμου Κοζάνης, στο πολύ πλούσιο σε εκθέματα Ιστορικό -Λαογραφικό και Φυσικής Ιστορίας  Μουσείο και στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη της Κοζάνης.

Την επόμενη ηλιόλουστη μέρα πραγματοποιήθηκε ξενάγηση παρουσία της Αντιδημάρχου και των τοπικών αρχών της Αιανής στο εξαιρετικά ενδιαφέρον Αρχαιολογικό μουσείο της Αιανής. Στην συνέχεια, τα μέλη της λέσχης απέτισαν φόρο τιμής στους Μακεδονομάχους που θυσιάστηκαν για την απελευθέρωση από τους Τούρκους και για την ένωση της Μακεδονίας με την Ελλάδα στο Μπούρινο, όπου βρίσκεται το Μουσείο του Μακεδονικού Αγώνα σε υψόμετρο και σε υπέροχη τοποθεσία. Ακολούθησε μεσημεριανό γλέντι με πολύ χορό και κέφι στην αίθουσα εκδηλώσεων «Υδρόγειος», στην Ροδιανή.

Την Κυριακή της Τυρινής η λέσχη μας παρουσία του Δημάρχου κ Γ. Κοκαλιάρη, της αντιδημάρχου κας  Κ. Χατζημανώλη-Φουρκιώτη και του αντιδημάρχου Ελιμείας-Αιανής κ Ζ. Στημονιάρη, οργάνωσε υπαίθριο γλέντι με μασκαρέματα, ψήσιμο, ποτά, μουσική, πολύ χορό και γέλιο στον χώρο που παραχώρησε ο Δήμος Κοζάνης. Το ΔΣ της  ΕΛΑΤ προσέφερε αναμνηστικά δώρα στους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης που παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους την ΕΛΑΤ, για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη όλων των μελών της Λέσχης για την θερμή φιλοξενία. Κανένας από τους συμμετέχοντες δεν παρέλειψε όλες τις ημέρες  να παρακολουθήσει τα τοπικά έθιμα και τις πλούσιες εκδηλώσεις για την Αποκριά στην πολύβουη Κοζάνη.  

Την Καθαρά Δευτέρα με φροντίδα του Δήμου Κοζάνης οι συμμετέχοντες απήλαυσαν την πατροπαράδοτη φασολάδα στα Μελίσσια με πολύ κέφι και χαρταετούς για να υποδεχθούν την Σαρακοστή.  

Η ΕΛΑΤ ευχαριστεί τις Δημοτικές αρχές του Δήμου Κοζάνης για την αξέχαστη φιλοξενία και εκφράζει τον θαυμασμό για την αγάπη που έχουν για τον τόπο τους ώστε να αναδείξουν τις ομορφιές και την ιστορία του. 

Για το ΔΣ

Back to top