Αγαπητά μας μέλη ευχόμαστε να είστε όλοι καλά και σε λίγες μέρες να βρεθούμε στην Κυπαρισσία  στον φιλόξενο χώρο του Δήμου Τριφυλίας.

Οι συντεταγμένες για τον χώρο είναι:   37.254191,21.664567       

Πέμπτη -Παρασκευή 28/29-09-2023

Ημέρα προσέλευσης και τακτοποίησης των μελών στον χώρο συγκέντρωσης.

Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην πανέμορφη πόλη στο κάστρο και περίπατο στη παραλία. 

Το απόγευμα της Παρασκευής στις 18.00  αφού θα έχουμε καλωσορίσει κι επίσημα τα νέα μέλη της λέσχης μας, ο Πρόεδρος και το Δ.Σ καλούν όλες και όλους σε ανοιχτό συμβούλιο και συζήτηση, που θα αφορά στην αναγκαιότητα της  συνέχισης ύπαρξης της λέσχης μας και στιςπροτεινόμενες κι επικείμενες αλλαγές άρθρων του καταστατικού μας, που θα βοηθήσουν και θα απλοποιήσουν ουσιαστικά θέματα διοίκησης και διαχείρισης.

Φυσικά και θα ζητηθούν  προτάσεις και γνώμες και θα λυθούν απορίες για όσα από τα μέλη μας θα θελήσουν να έχουν συμμετοχή στη νέα διοίκηση που θα προκύψει από τις ερχόμενες εκλογές. (Για να προετοιμαζόμαστε). 

Σάββατο  30-09-2023

09:30  Θα αναχωρήσει μισθωμένο πούλμαν από την λέσχη μας, για να πραγματοποιήσουμε επίσκεψη  στο Μοναστήρι της Παναγίας Κατσιμικάδας που είναι χτισμένο στο Όρος Αιγάλεω σε υψόμετρο 450 μέτρων κοντά στο χωριό Μουριατάδα.Στη συνέχειαθα επισκεφθούμε το κάστρο Παραμυθιών που βρίσκεται στον οικισμό του Αγρίλη Μεσσηνίας το οποίο χτίστηκε τη δεκαετία του '60 και πρόκειται για ένα αξιοθέατο αμφισβητούμενης αισθητικής.

Οικοδομήθηκε από τον γιατρό και γλύπτη Χάρρυ Φουρνιέ, αποτελείται από τρία τεράστια ομοιώματα τον Δούρειο Ίππο, τη θέα Αθηνά, και  τον Θεό Ποσειδώνα.

 Ακολουθεί η επίσκεψη στο Φιλιατρινό Φράγμα ή τεχνητή Λίμνη Ντοπόλη που ολοκληρώθηκε το Σεπτέμβριο 2017 και  ανήκει στη Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών και τέλος θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα του χωριού της Χριστιανούπολης, ο οποίος υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας και ανεγέρθηκε προς τα τέλη του 11ου αιώνα.

 Θεωρείται από τους πιο σημαντικούς βυζαντινούς ναούς του Μοριά, εξού και  η λαϊκή ρήση, «Αγιά Σωτήρα στο Μωρία και Αγιά Σοφιά στην Πόλη» που  έλεγαν οι  απλοί πιστοί οι οποίοι ήθελαν προφανώς να κάνουν σύγκριση  ως προς την κατασκευή και το μέγεθος με το ναό της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη.Ο ναός αυτός λειτουργούσε ανελλιπώς μέχρι το έτος 1825.Το έτος 1921 κηρύχθηκε προστατευόμενο μνημείο.

Μετά μια μικρή στάση  στη βρύση του χωριού. 

Το βράδυ θα διασκεδάσουμε με πλήρες μενού στην όμορφη ταβέρνα ΚΑΡΝΑΓΙΟ.   

Κυριακή  01-10-2023

Το πρωί ίσως υπάρχουν απορίες και να συνεχίσουμε την συζήτηση της Παρασκευής κι έπειτα ξεκούραση και χαλάρωση στην παραλία της πόλης 

Δευτέρα -Τρίτη   2/3-10-2023

Ημέρες αναχώρησης.

   Καλό ταξίδι να έχουμε όλες και όλοι και καλή μας αντάμωση.

Με εκτίμηση,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

                                                                                                                 

       Δημ. Γαλάνης                                                                    Δημ. Σπηλιωτόπουλος

      Πρόεδρος   Δ.Σ.                                                                 Γεν. Γραμματέας   Δ.Σ.CastleKyparissiaChristianoupoli 1PeristeriaΚυπαρισσία  GPS

Back to top